‘Buiten de lijntjes’- Kinderfilosofie

Filosoferen in de klas. Of in de BSO/Brede School. Meer dan taal, rekenen en geschiedenis. Allemaal nuttige vakken maar het krijgt meer inhoud en diepgang als er daarnaast wordt gefilosofeerd. Met een tikkeltje kunst! Kinderen worden opener, hebben minder vooroordelen en vooringenomen gedachtes, gaan de dialoog aan, worden creatiever en milder naar elkaar en zichzelf. Kinderen leren echt te luisteren en meer van zichzelf te laten zien. Dat is allemaal onderzocht en bewezen.

Filosoferen is levensKUNST, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Kinderen zijn mensen van de toekomst. Geef ze softskills mee om de snelle veranderingen aan te kunnen, keuzes te leren maken, samen te werken en te kijken naar wat nu echt belangrijk is!

Met een vleugje kunst maak ik de lessen spannend. Filosofie en Kunst zijn een mooi koppel. Je leert echt te kijken, te luisteren en Out of the Box te denken. Met spel maak ik het speels en verre van saai.

Doorgaans zijn de lessen 45 minuten. Vraag naar de tarieven!

Mijn achtergrond:

Ik geef humanistisch vormingsonderwijs op scholen. Daarin pas ik regelmatig filosofie in. Ook in mijn kinderopvang filosofeer ik met 3 jarigen. Ik word altijd geraakt door de gevatte antwoorden en onbevangen vragen en uitspraken die de kinderen hebben. Ik werk op een creatieve manier en bied vele spelvormen aan.

Meer over mij vind je op deze website onder ‘wie ik ben’