Er zijn twee vormen van schrijven die ik aanbied

Schrijf het van je af

In het coachtraject ‘Schrijf het van je af ‘ begeleid ik jou gedurende een maand of meerdere maanden.  Het van je af schrijven werkt heel effectief. je kunt in alle rust achter je laptop je hart luchten. je hoofd wordt door het schrijven vrijgemaakt en door dat je met mij samen onderzoekt en reflecteert kom je tot inzicht en voel je weer dat je nieuwe stappen kunt maken.

Wie jij bent wordt bepaald door allerlei factoren en patronen die je uit je jeugd hebt meegenomen; soms bepaalt dat meer dan je lief is! Kwaliteiten die je in je hebt raken daardoor vaak ondergesneeuwd en komen niet of gedeeltelijk tot hun recht.

Mijn visie op het begeleiden van mensen heeft zijn oorsprong in de Zijnsorientatie. Vanuit het idee dat alles welkom is en er zoveel meer ruimte mogelijk is dan je in eerste instantie denkt. In een staat van Zijn is alles helderder, rustiger en overzichtelijker. Met schrijven kom je in een flow en door de vragen die ik dan weer stel ontdek je nieuwe manieren om naar je zelf te kijken, een ander gezichtspunt te verkrijgen. Met behulp van oefeningen en technieken kan ik jou helpen meer in jou eigen kracht te komen, je verlangen te voelen en helderheid te verkrijgen in worden wie je in wezen al bent.

 

2 keer per week mailen

een traject van 1, 2 of 3 maanden

(Dit spreken we van te voren af)

€ 295

per mnd

 

Mindful Analysis 

Een schrijfretraite achter je laptop. Mindful Analysis, ontwikkeld door Mirjam Windrich (www.mindfulanalysis.nl), is een krachtige doch rustige manier om tot jezelf te komen en inzicht in jezelf te krijgen. Gedurende 1 week schrijf je intensief; dagelijks of meerdere keren per dag. Een schrijfretraite, maar dan gewoon vanaf je laptop of welk ander scherm/toetsenbord ook. Ik schrijf je minimaal 1 en maximaal 2 keer per dag terug. We bespreken van te voren wanneer we starten met het wekelijks traject.

Al snel wordt duidelijk, tijdens het schrijven, waar het wringt. Je laat je vingers eenvoudigweg over het toetsenbord glijden. De combinatie van je hoofd en je handen die je over het toetsenbord laat glijden werkt op zich al rustgevend en meditatief; Mindfull dus. MA is een methode waarbij ik als coach heel dicht bij de tekst blijf. Dit doe ik in een vertrouwenwekkende rust en openheid. Ik stel vragen puur uit wat jij schrijft.

Zoals Mirjam Windrich het op haar website het zelf formuleert:

“De vragen van de Mindful Analyst zoomen scherp in op je verhaal en helpen je je mogelijkheden te verkennen en je eigen antwoorden te vinden. Juist omdat het vragen zijn die je jezelf niet kunt stellen. Het formuleren en ontdekken geeft ruimte en nieuwe energie.

Schrijven over jezelf is als een opluchting en verdieping tegelijk. De vragen van de Mindful Analyst geleiden je naar waar je moet zijn, of je nu depressief bent, burnout of hulp bij andere persoonlijke problemen nodig hebt. De vragen zijn gebaseerd op inzichten uit de psychotherapie, filosofie en het boeddhisme. Geen oordeel, louter uitnodiging. Dat maakt het schrijven in een MA traject zo comfortabel.

Binnen een week doorloop je vier fasen die essentieel zijn voor gedegen zelfonderzoek. De fasen lopen als vanzelf in elkaar over:

Fase 1 De huidige situatie: wat speelt er op dit moment in je leven?
Fase 2 Hoe is het zo gekomen? We gaan op zoek naar oorzaken en aanleidingen
Fase 3 Wat kun je eraan veranderen? Een exploratie van de mogelijkheden voor de toekomst
Fase 4 Wat ga je eraan doen? Je formuleert concreet wat je gaat doen in een persoonlijk plan.”

 

1 week lang mailen

elke dag

(in de weekenden doorgaans niet)

€ 395

 

Het verschil tussen de twee schrijftrajecten? Deze twee manieren van schrijfcoachen verschillen in zoverre van elkaar dat ‘Schrijf het van je af’ langer duurt, meer begeleidingsvormen en technieken kent en meer (de in je jeugd ontstane) patronen onder de loep neemt. Terwijl Mindful Analysis 1 week duurt, dagelijks mailcontact kent, heel dicht bij de tekst blijft, werkt met fasen en vragen stelt om jezelf inzicht in jouw tekst te laten verkrijgen.